We starten de gastles met een interactieve presentatie over het thema insecteneten. Eerst gaan we het hebben over wat insecten nu zijn en hoe ze eruitzien. Dan zoomen we in op de uitdaging om te zorgen dat iedereen op de wereld voldoende dierlijke eiwitten kan krijgen. Hoe kunnen insecten daaraan bijdragen? We gaan zien waarom insecten nog zo weinig in Europa gegeten worden en wat we daar zelf aan kunnen doen. Hoe diep we op de stof ingaan, bepalen we in overleg met u als docent.

Na de presentatie gaan we verschillende soorten insecten proeven, waaronder de meelworm, buffalo, krekel en sprinkhaan. Afhankelijk van de wensen kunnen we dit uitbreiden naar bewerkte producten als een chocolaatje met insecten of gekruide insecten.
Veel leuker is om zelf aan de slag te gaan en samen een gerecht te maken of in groepjes verschillende insectenhapjes te bereiden. Wij zorgen voor de recepten en kunnen ook de ingrediënten verzorgen. Afhankelijk van de kookfaciliteiten op school en het ervaringsniveau van de leerlingen, selecteren we de juiste recepten.