Onze missie

Insectenindeklas is een initiatief van Insectsforall. Het doel is om zoveel mogelijk jonge mensen in aanraking te brengen met het thema insecteneten. Met een groeiende wereldbevolking en welvaartniveau neemt de behoefte naar vlees de komende jaren sterk toe. Insecten zijn een goede vleesvervanger en zijn veel duurzamer en milieuvriendelijker te produceren dan vlees. Alleen, de meeste mensen vinden insecten eten nog eng.

Jongeren staan vaak open om nieuwe dingen te proberen. Met dit initiatief willen we jongeren verleiden om kennis te maken met insecten. Door er eerst iets over te vertellen en dan zelf te ervaren hoe insecten smaken, proberen we jongeren bewust te maken dat insecten een hele interessante en smaakvolle eiwitbron is.

Onze visie

Alle jongeren aan de insecten

Samenwerking

Afhankelijk van de wensen van de school werken we met andere ‘buglovers’ samen om een zo goed mogelijk programma aan te bieden. Ook zijn we te vinden via groengelinkt en zijn we aangehaakt aan het overheidsprogramma jonglereneten, wat als doel heeft om kinderen bewust te maken van gezonde, duurzame én lekkere eetkeuzes.

De insecten en insectenhapjes, die we meenemen voor de proefsessies, zijn afkomstig van de insectenkweker Delibugs en van het bedrijf TinyFoods.

Kan ik u helpen?

U kunt contact opnemen met Bas Godschalk door te mailen naar Info@insectsforall.nl of te bellen op 06 – 3727 6539. U kunt ook het contactformulier invullen. Dan neem ik met u contact op.

Bedrijfsgegevens

Insectenindeklas is een initiatief van Insectsforall
Insectsforall

KvK nr. 63577496

BTW nr. 167432369B01

Info@insectsforall.nl

bas.godschalk@insectsforall.nl

Privacyverklaring Insectsforall